sobota 28. března 2015

Fandom Tops #2 Únor 2014

A už je to zase tu, mé oblíbené Fandom Tops! Nevím teda jestli vaše, ale mě tenhle článek stoprocentně baví psát:D Tak nebudeme nic zdržovat a jdeme na to, jo a asi to bude nadlouho;)

  • Nějaká nová obsese?
  • Tady je to trochu sporné, ale myslím si, že mohu říct, ano, mám novou obsesi i když možná trochu menší než ty ostatní. Mluvím o knižní i filmové sérii Divergence. Tenhle příběh ve mně vyvolal opravdu mnoho pocitů, je to tak strašně sporné, že vám občas nezbude nic jiného, než si z toho udělat srandu. Rozhodně na sérii chystám recenzi, kde se ze všeho vykecám, ale mohu říct, že ano, mám novou obsesi.



  • Fanfiction měsíce?
  • Tak tady se rozhodnu pro povídku Na dosah ruky II, z pera asi nejznámější české spisovatelky na téma Avengers. Prezentuje se na blogu Tamten Loki a její povídky vážně stojí za to. Má takový zvláštní osobitý styl, na který si je třeba zvyknout, ale jakmile si na něj zvyknete, povídku si užijete jako nikdy předtím. Ta holka musí být vážně génius, protože tak složité zápletky nemají ani nějaké knihy. Rozhodně doporučuji.
  • Fanvideo měsíce?
  • Za únor jsem toho zhlédla opravdu hodně a jako obvykle, nebude vůbec lehké vybrat si jen jedno video. Dnes volím video na fandom Doctor Who, které páruje Whouffaldi, aneb 12. Doktora a Claru Oswaldovou. Cover písničky Crazy in love z Padesáti odstínů je k videu naprosto dokonalý. Povedená práce od youtuberky uniqewaterlily, která rozhodně stála za to.


  • Fanart měsíce?
  • Je nádherný kousek od kreslířky Alice X Zhang, na kterém zvěčnila 10. Doktora. Obraz nese název The Turn of the Universe a je prostě nádherný. Ani nevím, čím mi tak strašně učaroval, ale nejspíše tím Doktorovým výrazem, vypadá tam tak strašně šťastně, uchváceně a pro jednou, se mu v očích neznačí ta tíha toho, co na něm Vesmír zanechal. No posuďte sami, není tento obraz úžasný?



  • Píseň měsíce?
  • Těch bylo také dost, ale písnička, na které jsem byla úplně nejvíce závislá, byl rozhodně cover písně Everybody wants to rule the world od zpěvačky Lorde. Tenhle kousek je vskutku nádherný, tajemný hlas interpretky k tomu textu tak moc sedí! Tahle písnička doopravdy mluví z duše několika mým oblíbeným postavám. Rozhodně doporučuji!


  • Hudební interpret měsíce?
  • Nemusím dlouho přemýšlet a rozhodně řeknu, že Lorde. Tato zpěvačka mě úplně dostala, nejenže má naprosto božský hlas a její písničky jsou vážně požitkem pro uši, navíc je velmi krásná a rozhodně není hloupá, čehož si doopravdy cením. Je sice pravda, že na jevišti se občas chová... no, trošku cákle, ale která celebrita je dneska úplně normální, že?

  • Kniha měsíce?
  • Tak, vzhledem k tomu, že už jsem sérii Divergence zmiňovala, ji nebudu vytahovat znova, ale řeknu knihu ze série Bohové Olympu, která je volným pokračováním série Percy Jackson a je to naprosto epické čtení. Tahle série se se mnou táhne už dobrých pár měsíců. Vždycky to bylo tak, že jsem přečetla jednu knihu ze série a pak si dala trochu oddech od toho nadpřirozena, přečetla nějakou detektivku a pak se k sérii opět vrátila. Není to úplně nenáročné čtení, každá kniha má přes 500 stránek nabitých dějem, tudíž bylo místy náročné děj pobírat. Nicméně třetí díl ze série, který nese název Znamení Athény, se mi opravdu moc líbil, teď čtu díl čtvrtý a třetí se mi zatím líbil nejvíce.

  • Film měsíce?
  • V Únoru jsem poprvé viděla film o kterém jsem slýchala už dlouho. Jedná se opět o životopisná snímek s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Není to žádný jiný film, že Zbav se svých miláčků aneb Kill your darlings. Film pojednává o skupině literárních nadšenců, kteří na univerzitě utváří spolek a snaží se zachránit světovou literaturu. Film to není pro každého, dočkáme se zde i homosexuální romance, která je vlastně hlavním motivem filmu. Film se odehrává v poválečné době a opět ukazuje, jak to homosexuálové měli těžké. Tento snímek byl naprosto okouzlující, silný a palčivě upřímný. Dala bych mu čtyři hvězdičky z pěti, ale vám ho rozhodně doporučuji.






Doufám, že se vám článek líbil, omlouvám se, že jsem nedodělala HG challenge, ale nějak mě to přestalo bavit. Třeba jí jednou dodělám.
Nicméně se mějte krásně, komentujte, sdílejte jako doposud a užívejte života:)
Vaše Wretched Angel


Žádné komentáře:

Okomentovat